Zwangerschap

Wanneer u zwanger bent, heeft u recht op zwangerschapsverlof. P-services vraagt - via het bedrijfsonderdeel Uwarbo -  het zwangerschapsverlof graag voor u aan.

Aanvraag zwangerschapsverlof

De informatie die wij van u nodig hebben is:

  • de vermoedelijke bevallingsdatum;
  • het aantal weken voorafgaand aan de bevallingsdatum dat u met verlof wilt. Dit kan 4 of 6 weken van tevoren zijn. Wenst u 5 weken van tevoren met verlof te gaan, dan kunt u 1 week vakantie opnemen (mits u over voldoende dagen beschikt en dat in goed overleg met uw leidinggevende kan worden gerealiseerd);
  • een zwangerschapsverklaring van de verloskundige of de gynaecoloog.

Mailt u bovenstaande gegevens naar: info@uwarbo.nl

Uitkering via UWV tijdens verlof

Vier weken voorafgaand aan het zwangerschapsverlof vraagt P-services het verlof officieel aan. U ontvangt vervolgens van het UWV een bevestiging van de verlofaanvraag op uw huisadres. Vanaf dat moment neemt het UWV het van P-services over. Het UWV betaalt de uitkering rechtstreeks aan u uit tijdens de verlofperiode.

Na de bevalling

Wanneer u bevallen bent dan dient u ons te informeren over de bevallingsdatum zodat kan worden berekend wanneer het verlof stopt.

Veelgestelde vragen bij dit onderwerp

Ik ben zwanger, wat nu?

Van harte gefeliciteerd!

 

Graag ontvangen wij z.s.m. een zwangerschapsverklaring. Dit is een verklaring van uw gynaecoloog of verloskundige waarin de uitgerekende datum staat vermeld.

 

Wij vragen vervolgens voor u een WAZO-uitkering aan en bespreken met u hoeveel weken (4-6) van tevoren uw verlof ingaat. Lees meer>