Pensioen

Wanneer u via P-services werkt, dan bouwt u pensioen op via Stichting Pensioenfondsen voor Personeelsdiensten (StiPP).

De pensioenregeling van StiPP bestaat uit twee regelingen:

  • de Basisregeling
  • de Plusregeling

Op uw meest recente loonstrook ziet u geheel rechts onderaan of en wat u aan pensioen opbouwt.

Basisregeling

Als payrollmedewerker in dienst van P-services HR group neemt u deel aan de Basisregeling via StiPP wanneer u 21 jaar of ouder bent en minimaal 26 weken bij uw opdrachtgever heeft gewerkt. Over het algemeen blijft u 52 werkweken deelnemen in de Basisregeling.

Werkt u langer dan een jaar niet voor P-services HR group of in deze bedrijfstak? Dan moet u eerst weer 26 weken werken voor u weer pensioen opbouwt in de Basisregeling. De basisregeling kent geen werknemersbijdrage. Meer leest u in de bondige brochure of het uitgebreide reglement van de StiPP Basisregeling die u via de link rechts op deze pagina kunt downloaden.

Plusregeling

Wanneer u 21 jaar of ouder bent, heeft u na 78 gewerkte weken recht op een Pluspensioenregeling via StiPP. U bouwt binnen deze regeling meer pensioen op. In sommige gevallen neemt u direct al deel aan de Plusregeling. In dat geval bent u werkzaam met een zogenaamd ‘periode- en ketencontract’.

Stopt u met werken, maar keert u binnen 26 weken weer terug in deze bedrijfstak bij dezelfde of een andere werkgever? Dan zet u de pensioenopbouw in de Plusregeling direct voort. De Plusregeling bestaat uit een derde werknemersbijdrage en twee derde werkgeversbijdrage. Meer leest u in de downloadversie van de StiPP Plusregeling.

Meer leest u in de bondige brochure of het uitgebreide reglement van de StiPP Plusregeling die u via de link rechts op deze pagina kunt downloaden.

Belangrijk: vertel uw nieuwe werkgever altijd of u al pensioen opbouwt of hebt opgebouwd in de Basis- of Plusregeling!

Veelgestelde vragen bij dit onderwerp

Welk pensioenfonds geldt er voor mij?

Voor u geldt standaard het StiPP pensioenfonds, tenzij anders overeengekomen met uw opdrachtgever.

Wanneer heb ik recht op pensioen?

U heeft, wanneer u aan het werk gaat via P-services, standaard recht op de Stipp-pensioenregeling, tenzij met de opdrachtgever andere afspraken zijn gemaakt.

 

Lees meer over pensioen.

Kan ik de pensioenregeling behouden die bij mijn vorige werkgever van toepassing was?

Het is niet mogelijk om uw vorige pensioenregeling voort te zetten.

 

Slechts in zeer uitzonderlijke situaties (APG, leerkrachten en schilders) kunt u gebruik blijven maken van de bestaande pensioenregeling. Is dat op u van toepassing en heeft u hierover vragen? Neemt u dan telefonisch contact met ons op. De collega's van onze Support-afdeling helpen u graag! Zij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur op 0342 - 401 209.