Basispensioen

Basisregeling pensioen

Als payrollmedewerker in dienst van P-services HR group neemt u deel aan de Basisregeling via StiPP wanneer u 21 jaar of ouder bent en minimaal 26 weken bij uw opdrachtgever heeft gewerkt. Over het algemeen blijft u 52 werkweken deelnemen in de Basisregeling.

Werkt u langer dan een jaar niet voor P-services HR group of in deze bedrijfstak? Dan moet u eerst weer 26 weken werken voor u weer pensioen opbouwt in de Basisregeling. De basisregeling kent geen werknemersbijdrage. Meer leest u in de bondige brochure of het uitgebreide reglement van de StiPP Basisregeling die u via de link rechts op deze pagina kunt downloaden.

Veelgestelde vragen bij dit onderwerp

Welk pensioenfonds geldt er voor mij?

Voor u geldt standaard het StiPP pensioenfonds, tenzij anders overeengekomen met uw opdrachtgever.

Wanneer heb ik recht op pensioen?

U heeft, wanneer u aan het werk gaat via P-services, standaard recht op de Stipp-pensioenregeling, tenzij met de opdrachtgever andere afspraken zijn gemaakt.

 

Lees meer over pensioen.

Kan ik de pensioenregeling behouden die bij mijn vorige werkgever van toepassing was?

Het is niet mogelijk om uw vorige pensioenregeling voort te zetten.

 

Slechts in zeer uitzonderlijke situaties (APG, leerkrachten en schilders) kunt u gebruik blijven maken van de bestaande pensioenregeling. Is dat op u van toepassing en heeft u hierover vragen? Neemt u dan telefonisch contact met ons op. De collega's van onze Support-afdeling helpen u graag! Zij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur op 0342 - 401 209.

Hoe kan ik mijn pensioen overzetten?

Ingeval u uw pensioen wilt laten overzetten van het ene naar het andere pensioenfonds, dient u informatie op te vragen bij uw huidige/voormalige pensioenleverancier.